Latest 0

Published on October 11th, 2016 | by K.

Markering mot brudd på menneskerttigheter i Kashmir

Kashmir Skandinavisk Råd (KSC) arrangerer en markering mot stadige brudd på menneskerttigheter i indisk kontrollerte Jammu og Kashmir.

Markeringen vil finne sted 27. oktober 2016, kl. 1600 på Eidvols plass (foran stortinget). 

Pressemelding:

Jammu og Kashmir har vært under indisk okkupasjon siden 1947. Siden den tid har sivilbefolkningen vært gjenstand for massive brudd på grunnleggende menneskerettigheter. Det indisk kontrollert Kashmir er det mest militariserte området i verden i dag. Over 100 000 mennesker er blitt drept siden 1987.

Det indiske militæret har gjennom Spesiallover som “Armed Forces Special Powers Act” fått frie tøyler til å arrestere, skyte og okkupere land. En hel befolkning blir holdt under streng og brutal militært jerngrep med daglige portforbud, arrestasjoner og drap. Arrestasjoner av sivile, drap på folk under arrest og forsvinninger av politiske aktivister har vært dagligdags i Kashmir i flere tiår.

Menneskerettighetsorganisasjonen ”Association of the Parents of Disappeared persons” (APDP) har avdekket hundrevis av uidentifisert grav i Jammu og Kashmir. Deres rapport fra 2008 inneholder detaljerte opplysninger om massegravfunnet i områder med stor indisk militær tilværelse. Siden 2006 har nærmere 1000 mennesker blitt funnet i slike graver. Mer enn 8000 personer har forsvunnet i Jammu og Kashmir siden 1989.

Siden Juli i år, etterfulgt av drapet på militante aktivisten Burhan Wani har Kashmir vært gjenstand for massiv uro. Sikkerhetsstyrkene har innført langvarige portforbud, sentrale separatist ledere er fengslet og hundrevis av sivile er blitt blinde pga sikkerhetsstyrkenes bruk av gummikuler mot fredelige protestanter. Over 90 mennesker mistet livet siden juli.

Til tross for drap, arrestasjoner og barbarisk brutalitet som indiske styrker utøver mot sivilbefolkningen hører vi i Norge svært lite om situasjonen i Kashmir. Kashmir Skandinavisk Råd (KSC) er dypt bekymret over brudd på menneskerettigheter i Jammu & Kashmir og krever umiddelbar stopp i voldshandlingene. Vi oppfordrer norsk media til å bli mer oppmerksomme på situasjonen i Jammu & Kashmir og tale de svakes sak. Vi oppfordrer også den norske regjeringen og de politiske partiene til å ta opp situasjonen i Jammu & Kashmir med sine indiske kollegaer og utfordre India som kaller seg for verdens største demokrati til å opptre mer humant og demokratisk i Kashmir.

Vi ønsker å vise vår sympati med sivilbefolkningen i Jammu og Kashmir ved å holde en markering foran Stortinget torsdag 27. Oktober 2016, klokka 16.00. Vi oppfordrer flest mulig til å delta i denne markeringen og med det sende en klar melding til den indiske regjeringen om at situasjonen i Jammu og Kashmir er uakseptabelt.


About the AuthorLeave a Reply

Back to Top ↑