Our Activities in Norway kashmirboy

Published on May 7th, 2016 | by ksc

Pressemelding – Stopp brudd på menneskerettigheter i Jammu & Kashmir!

Pressemelding: Oslo, 05. August 2016.

Jammu og Kashmir har vært under indisk okkupasjon siden 1947. Siden den tid har sivilbefolkningen vært gjenstand for massive brudd på grunnleggende menneskerettigheter. Det indiske militæret har i lang tid fått frie tøyler til å brutalt slå ned på fredelig protester og samlinger. For tiden er Jammu & Kashmir under streng militær kontroll med stadige portforbud og arrestasjoner. Bare de siste ukene har over 50 mennesker mistet livet, hundrevis av ungdom og barn blitt blinde fordi det er blitt skutt direkte mot deres ansikter. Menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty har fordømt voldsbruken.

Inline image 1

Til tross for drap, arrestasjoner og barbarisk brutalitet som indiske styrker utøver mot sivilbefolkningen hører vi i Norge svært lite om situasjonen i Kashmir. Vi oppfordrer norsk media til å bli mer oppmerksomme på situasjonen i Jammu & Kashmir og tale de svakes sak. Vi oppfordrer også den norske regjeringen og de politiske partiene til å ta opp situasjonen i Jammu & Kashmir med sine indiske kollegaer og utfordre India som kaller seg for verdens største demokrati til å opptre mer humant og demokratisk i Kashmir.

Kashmir Skandinavisk Råd (KSC) er dypt bekymret over brudd på menneskerettigheter i Jammu & Kashmir og krever umiddelbar stopp i voldshandlingene. Vi krever at den indiske regjeringen tillater fredelige demonstrasjoner, løslater politiske fanger og gir strenge ordre til sine styrker om å avstå fra unødvendig maktbruk. Vi ønsker å vise vår sympati med sivilbefolkningen i Jammu og Kashmir ved å holde en demonstrasjon utenfor Stortinget mandag 05. August 2016, klokka 1700. Vi oppfordrer flest mulig til å delta i denne protesten og med det sende en klar melding til den indiske regjeringen om at situasjonen i Jammu og Kashmir er uakseptabelt.

Med Vennlig Hilsen,

Kashmir Skandinavisk Råd (KSC), www.kashmir.no


About the AuthorLeave a Reply

Back to Top ↑